Obveščamo vas, da bomo na pobudo lokalne skupnosti in v podpori župana naše občine, v tednu od 13. do 17. 6. 2022 izpeljali projekt: TEDEN LOKALNO PRIDELANE HRANE.
V tem tednu  bodo vsi obroki v šoli in vrtcu pripravljeni izključno iz sestavin, ki izhajajo iz bližnjega okolja, oz. iz občine Šenčur.

ZAKAJ?
– Želimo preveriti katere prehranske sestavine vse lahko pridelujemo v občini Šenčur (v kolikšni meri smo samooskrbni).

– Sadje in zelenjava  lokalnega izvora imata višjo hranilno in biološko vrednost.

– Hrana lokalnega izvora vsebuje manj konzervansov.

– Lokalna hrana je bolj zrela, sveža in polnejšega okusa (pobrana in utrgana v fazi zrelosti).

– S kupovanjem hrane lokalnega porekla podpiramo lokalne pridelovalce in panogo ter utrjujemo lokalno samooskrbo.

– Skrbimo za naše okolje: Prevoz hrane pomembno vpliva na povečanje ogljičnega odtisa v ozračju.

– Želimo se izogniti pakiranju in embalaži.

Upamo, da se nam boste pridružili in tudi v domačem okolju tem stvarem namenili nekoliko večjo pozornost, da bodo otroci še bolj začutili, kako pomembna je za vse nas lokalno pridelana hrana.

 

Dostopnost