Novice, obvestila

Vrtec Šenčur

Pipanova cesta 43 a

4208 Šenčur

04/25 19 270

Izjava ob ponovni vključitvi otroka v vrtec

Spoštovani starši.

Zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID-19 in v želji po varnem bivanju otrok in zaposlenih v vrtcu tudi od vas, staršev, pričakujemo odgovorno ravnanje. Zato je potrebno ob vsaki ponovni vključitvi otroka v vrtec (tudi, če je vmes odsoten samo dan ali dva) oddati strokovnim delavkam podpisano izjavo o tem, da je otrok ob vstopu v vrtec zdrav. Prav tako vas prosimo, da ob vstopu v vrtec uporabljate zaščitno masko, si razkužite roke in če je le mogoče, vzdržujete varnostno razdaljo.

Izjava je v prilogi: NOVO-IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID

Odjave za poletne poletne mesece in izpis otroka iz vrtca

Spoštovani starši!

Situacija je letos drugačna, kot prejšnja leta, zato razumemo, da vsi še nimate podatkov o tem, kdaj boste lahko koristili letni dopust. Kljub temu pa prosimo vse, ki že veste, kdaj bo vaš otrok ne bo vključen v vrtec oz. načrtujete izpis otroka iz vrtca, da nam to informacijo posredujete. Na osnovi vaših podatkov bomo načrtovali organizacijo dela v poletnih mesecih.

Navodila in obrazce najdete v prilogah:

 

Organizacija vrtca od 1.6.2020

Spoštovani starši!

Prejeli smo uradno obvestilo MIZŠ (okrožnica je v prilogi), ki navaja, da je možno nadaljnje postopno odpiranje ob skrbnem spremljanju stanja in kakovostni izvedbi priporočenih ukrepov.

Od 1.6.2020 dalje oddelki vrtcev delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje.

Oprostitev plačila vrtca je za starše nevključenih otrok podaljšana do 30.6.2020 (okrožnica v prilogi).

Prosimo starše, ki se boste na podlagi novih informacij odločili, da otrok v prihodnjih tednih ne boste vključili v vrtec, da to sporočite z odjavo v WEB sistemu najkasneje do petka, 29.5., do 10. ure.

Še vedno je potrebno izvajati nekatere ukrepe (priporočila) NIJZ – v prilogi:

  • nadaljnje upoštevanje socialnega distanciranja – manjše število stikov
  • otroci so ves dan v matični igralnici, se med seboj ne mešajo in ne združujejo (odpiralni čas za vsako skupino prilagojen potrebam staršev)
  • zagotavljanje zadostne fizične distance
  • dosledno izvajanje higienskih ukrepov