Spoštovani starši!

Večina zaposlenih v Vrtcu pri OŠ Šenčur se je opredelila za stavko, ki bo v sredo, 9. marca 2022.

Menimo, da si zaposleni v vrtcu za svoje odgovorno in  predano delo zaslužimo primeren odnos s strani države in dostojno plačilo.

Na dan stavke, v sredo, 9. marca letos, bodo vrtci tako zaprti.

Ker Vlada RS do zdaj ni prisluhnila našim vztrajnim pozivom, naj poskrbi za ustrezen položaj  vzgoje in izobraževanja, za ustrezno vrednotenje dela, ki ga opravljajo zaposleni na teh področjih, ter zagotovi ustrezno plačilo za ekstremne obremenitve in tveganja vseh zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v času covida-19, smo se bili prisiljeni odločiti za stavko. To je skrajno sredstvo, ki ga imamo zaposleni še na voljo, da bi izrazili nestrinjanje z nesprejemljivim odnosom slovenske vlade do vzgoje in izobraževanja in zaposlenih v teh dejavnostih ter dosegli, da se Vlada RS začne o naših upravičenih zahtevah vsaj pogajati.

Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo tudi tako, da svojih otrok na dan stavke v vrtec NE pripeljete.

V res izrednih primerih bodo zaposleni poskrbeli za tiste otroke, ki bi se sicer znašli v tveganih razmerah z vidika njihove varnosti. V takem primeru morate starši izpolniti izjavo in jo oddati vzgojiteljici najkasneje v ponedeljek, 7. 3., do 9. ure. Po tem roku prijav ne bomo več sprejemali. Obrazec lahko dobite pri vzgojiteljicah in v prilogi tega sporočila.

Nujno varstvo bo za te otroke organizirano od 7. do 15. ure, v prostorih centralnega vrtca. Za otroke bomo poskrbeli z vidika varnosti in prehrane (suha hrana).

 Več o stavkovnih zahtevah si lahko preberete v prilogi.

Lep pozdrav,

Stavkovni odbor SVIZ-a Vrtca pri OŠ Šenčur

Priloge:

 

Dostopnost